събота, 22 октомври 2016 г.

Дарение за Дома за медико-социални грижи за деца с увреждания в Стара Загора

Няма значение кой какво мисли за нас осиновените. Ние за пореден път апелираме към доброта и човечност. Какво му трябва на човек когато е изоставен или отхвърлен, нищо друго освен една добра дума от приятел или един малък жест. Ние от "Къде си?" не сме по говоренето на празни приказки, а сме хора на действието. Благодарим на медиите и на всички допринесли за дарението на дома.

Ива Петкова, "Сдружение на осиновените Къде Си?"




Благодарение на някои от вас приятели успяхме да зарадваме децата с увреждания Стара Загора .Директора на дома г-н Узунов, който скоро беше оплют несправедливо по Нова ТВ ви благодати от сърце. Бяха 3 телевизии, Дарик Радио и Телеграф за да отразят събитието. След това разговаряхме с г- Узунов 3 часа в кабинета му и той ни разказа много стряскащи истини без дори да се притесни. Сърцат Човек на честта !
Дарина Атанасова,  "Сдружение на осиновените Къде Си?"


Сдружение на осиновените „Къде си?" връчи дарение на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. То е на стойност 900 лева и се изразява в памперси, храни и дрешки.

И двете жени от Сдружението - Дарина Атанасова и Ивелина Стоянова са от Дома в Стара Загора. И двете са намерили биологичните си родители, но не са удовлетворени от законодателните промени, свързани с осиновените деца.

„Има пречки, които ни спират. Например това да се пита биологичната майка дали иска да бъде открита, както и факта, че се дава само първото име на майката", сподели Дарина Атанасова.
Според нея няма равноправие на страните. Дава се право на осиновителите да запазят тайната.
„Ние сме деликатни и не искаме да създаваме проблеми. Наричат ни злобни и агресивни. Не сме такива. Ако майката не желае, ние се оттегляме".

Трябваше да се допитат до нас, осиновените, категорична е Ивелина Стоянова.

В момента в Дома за медико-социални грижи в Стара Загора са настанени 162 деца, обясни директорът д-р Георги Узунов. Всички те са с много тежки увреждания и се нуждаят от специални грижи.
източник: http://dariknews.bg

Репортаж на Телевизия Стара Загора  http://tvstz.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар